Jezování

Nabité odpoledne plné soutěžení na souši i na vodě o nejrůznější ceny „Jezování 2015“ si na sobotu 13. června připravili třebíčští vodní skauti. Na Jezování bude pro návštěvníky připravena spousta aktivit, soutěží a her i neobyčejné vodácké podívané. Stěžejní část programu vypukne ve 14 hodin odpoledne na Svojsíkově nábřeží, podzámecké nivě a na podklášterském jezu.

Na podzámecké nivě skauti postaví indiánské tee-pee a připraví pro návštěvníky řadu originálních aktivit, her a hříček – zájemci si mohou vyzkoušet hod záchranářským házecím pytlíkem, přemýšliví prověří své znalosti přírody kolem vody, další otestují svoji mušku při lukostřelbě nebo pohybové dovednosti na lanových aktivitách, menší si složí jednoduché origami. Kdo se nebojí vody, může zkusit na řece z kánoe ulovit sledě! Za každou navštívenou disciplínu dostanou účastníci Jezování razítko do hrací karty a nasbíraná razítka mohou poté vyměnit za hodnotné ceny podle vlastního výběru.

Zkušení kajakáři (např. Tomáš Fiala – pravidelně na předních příčkách Mistrovství ČR v eskymování) divákům předvedou své umění na podklášterském jezu – včetně eskymáckých obratů, záchrany, ale i dalších ukázek z vodácké činnosti.

Během akce bude také fungovat přívoz ze Svojsíkova nábřeží na podzámeckou nivu a řeku budou brázdit i plavidla s možností projížďky pro ty, kteří touží poznat Třebíč a okolí řeky Jihlavy z dosud neznámé perspektivy.

Vstup na všechny aktivity je zdarma. Realizaci akce Jezování 2015 podpořilo svými granty Ministerstvo obrany České republiky a Třebíč – Zdravé město.

Vodní skauti ze Žluté ponorky se vynasnaží, aby se na Jezování nikdo nenudil!

Jezování web